Alacsony zsírtartalmú étrend

Meghatározva: A napi kalóriák 20–30% -ának zsírból történő beszerzése; a fennmaradó 80–70% a fehérje és a szénhidrát között oszlik meg, jellemzően a szénhidrátokra helyezve a hangsúlyt.

Előnyök: az Orvostudományi Intézet által támogatott, alacsony zsírtartalmú étrend (vagy a magas szénhidrogéntartalom, attól függően, hogy milyen perspektívájú) alapul azon az elképzelésen, hogy a leginkább kalória-sűrű makró csökkentése segít kevesebb kalóriát fogyasztani. A tanulmányok azonban azt mutatják, hogy az alacsony zsírtartalmú étrendre való áttérés segíthet a testzsír gyors, de nem feltétlenül hosszú távú elvesztésében.

Hátrányok: Az ilyen módon eszik megőrzi az elavult elképzelést, hogy az étrendi zsír a testzsír ellensége. És ez nem feltétlenül jobb, mint más étrend: Az American Journal of Clinical Nutrition egyik tanulmánya új ablakot nyit meg. összehasonlították a magas fehérje, a normál fehérje, a magas zsírtartalmú és az alacsony zsírtartalmú étrendeket, és nem találtak szignifikáns különbséget a zsírégetésben a csoportok között hat hónap vagy két év alatt (bár mindegyik zsírveszteséget eredményezett). Ráadásul, míg az alacsony zsírtartalmú csoportnak 20% -kal kellett tartania a makró bevitelét, a tényleges bevitel közelebb volt a 26-28% -hoz, ami azt sugallja, hogy a szigorú alacsony zsírtartalmú étrendhez való ragaszkodás meglehetősen nehéz és potenciálisan irreális a legtöbb .

Ajánló
Kommentek
  1. Én